Yellow is het label van Babs Westenberg (Yogalove) en Isabel Ruiter (Ysabel). Wij kwamen elkaar voor het eerst tegen bij onze yoga opleiding. Inmiddels werken we met veel plezier samen. Bij Yellow helpen we je om meer (of weer) contact met jezelf te maken. Met professionele en gedegen yoga-, en meditatielessen. Met oprechte aandacht en respect. We leren je om vanuit helderheid en rust focus te houden. Wat is jouw passie, hoe verdeel je jouw energie en hoe kan je voor jezelf gaan staan? Dat is Yellow: jouw eigen kracht.

YELLOW YOGA

Yoga bij Yellow is gebaseerd op hatha yoga. In het Sanskriet staat hatha voor zon (ha) en maan (tha) en verwijst naar uitersten of (schijnbare) tegenstellingen en het verbinden hiervan. Denk bijvoorbeeld aan het vinden van de balans tussen hard en zacht, in- en ontspanning, vrouwelijk en mannelijk, gevoelens en gedachten. Hatha yoga heeft als doel lichaam, hoofd, hart en ziel en deze tegenstellingen met elkaar te verbinden. Wij hebben ervaren dat yoga je kan helpen stil te staan bij je leven op dit moment, met meer liefde en compassie naar jezelf en je omgeving te kijken en erop te leren vertrouwen dat alles wat je nodig hebt al in jou aanwezig is. Wat in ons drukke leven vaak niet zo vanzelfsprekend of gemakkelijk is. De yogafilosofie biedt hiervoor een heleboel handvatten die wij je graag aanreiken. Zodat jij je stappen verder kunt zetten op jouw pad. De yoga die wij delen is rustig, varieert van dynamisch tot statischer, kent een balans tussen intensieve inspanning en verdiepende ontspanning en laat ruimte voor de aanpassingen die jouw lichaam nodig heeft.

YELLOW EN ISABEl

"Ongeveer elf jaar geleden begon ik met yoga. Dat moest ik van mezelf. Ik was namelijk erg druk in mijn hoofd en hoorde toch van velen dat yoga ‘wel eens zou kunnen helpen’. Ik gaf mezelf een jaar om het te ervaren, want ik was wat sceptisch en wilde toch in ieder geval wel nuchter met beide benen op de grond blijven. Inmiddels ben ik elf jaar, een docentenopleiding en veel ervaring verder en sta ik steviger dan ooit tevoren. Ik heb ik mezelf zo veel meer gegeven dan alleen rust in mijn hoofd door het beoefenen van yoga.

 

Yoga heeft me geleerd weer echt te voelen, met mildheid naar mezelf te kunnen kijken en lichtheid te ervaren. En ik weet nu dat alles al in mij en dus ook in jou aanwezig is, je hoeft er alleen de weg naar terug te vinden. Telkens opnieuw. Yoga heeft me weer bij mezelf gebracht, bij wat ík nodig heb. Het belangrijkste dat ik heb teruggevonden is een rotsvast vertrouwen in mezelf. Het leven is meer ‘mogen’ geworden in plaats van altijd ‘moeten’! Dat heeft mij zo enorm geholpen dat ik yoga heel graag wil delen.

 

Yoga gaat in mijn ogen niet over het perfect kunnen uitvoeren van de houdingen. Yoga gaat over jou. Het verkennen van jóuw grenzen en mogelijkheden en deze opnieuw (leren) voelen. De oefeningen en ademhaling helpen je dit lichamelijk te ervaren en conditie op te bouwen, de meditatie en ontspanning helpen je hier geestelijk op weg.

 

Naast yoga word ik blij van kleine dingen zoals een lekkere kop thee in de ochtend en frisse winterlucht inademen. Ik hou van wielrennen, een mooie film in het filmhuis, een warm bad, een goed gesprek met vriend(inn)en, lachen en dansen. Verder ben ik naast Ysabel en Yellow adviseur/projectleider op het gebied van leren & ontwikkelen en organisatieontwikkeling. Ook deel ik graag échte complimenten uit op (zakelijke) bijeenkomsten en feestjes als één van de meisjes van het compliment".

YELLOW EN BABS

“Alweer ruim zeventien jaar geleden had ik mijn eerste ervaring met yoga: zwangerschapsyoga, wat een heerlijke ontspanning gaf dat. Daarna ging het leven in razend tempo door, geen tijd meer voor ontspanning. En met twee kinderen in de kleuterleeftijd wilde ik weer erg graag een goed lijf en poweryoga was hip, dus dat was écht iets voor mij. Al die eerste les kwam ik erachter dat ik gewoonweg was vergeten wat ontspanning was. In de jaren daarna volgde ik minstens twee keer in de week yoga. Mijn lijf werd leniger en krachtiger, mijn hoofd rustiger, en ontspannen ging steeds makkelijker. Maar vooral kwam ik erachter dat de yogamat een prachtige spiegel is. Je leert jezelf kennen op je mat. En na een yogareis naar Nepal besloot ik mijn yoga verder te verdiepen door een driejarige hatha yoga opleiding te doen. En ben ik gestart met lesgeven. Ik bouw mijn lessen graag rondom een thema; in de yogaleer en -filosofie en in het dagelijks leven vind ik een bijna onuitputtelijke bron.

 

Yoga helpt je stil te staan... te voelen... ademen... jezelf lief te hebben. Yoga ís liefde. Liefde voor jezelf en de wereld om je heen. En ik deel mijn liefde door en voor yoga graag met jullie. Op jouw eigen manier mag je jezelf geven wat je nodig hebt. Met je lichaam als kanaal, je ademhaling als anker en instrument en de liefde als leidraad. Zelf ben ik ben door yoga veranderd: nog steeds enthousiast en energiek, maar ook milder, zachter, en meer in balans, meestal :-). En dat voelt als thuiskomen. En zeg nou zelf ‘thuiskomen bij jezelf’, dat klinkt toch heerlijk!

 

Naast yoga doen en yoga geven word ik blij van (voor)lezen, tekenen, wandelen, fietsen, psychologie en gedragswetenschap, mijn jongens, kamperen, mensen, lachen en steeds weer nieuwe dingen doen. Naast yogadocent ben ik adviseur/projectleider bij de rijksoverheid in het domein gedragsinzichten".